Projecten

Witzand Bouwmaterialen

IDEE

Opdrachtgever wil de vestigingen Witzand Hout en Van den Bosch Bouwmaterialen integreren op een nieuwe locatie. Met deze vernieuwing vindt ook verder optimalisatie van de bedrijfsprocessen plaats.

Aandachtspunten

De nieuwbouw heeft een industrieel karakter met de (gekozen) in zicht betonconstructie en -installaties. Voor showroom en kantoren is gekozen voor verfijnde afwerking bij de binnenwanden en de inrichting.
Om aan de buitenzijde de showroom aandacht te geven zijn er grote ramen geplaatst. Deze ramen leveren ook goed daglicht voor kleurbeoordeling van de geëxposeerde bouwmaterialen.

KEUZES

Ruime af- en aanvoerroute geeft een efficiënte logistieke afwikkeling. De ‘haal’ klant is snel geholpen met een speciale drive-in, en de particulier komt in een perfect-gesorteerde showroom bouwmaterialen uitzoeken. Voor alle klanten geldt dat goede informatie centraal staat.

Opdrachtgever

‘Qua vormgeving ligt de nadruk heel sterk op functionaliteit, waarbij de keuze van de materialen zorgt voor een industriële uitstraling zonder dat er sprake is van een saai aanzicht. Kortom, een zeer geslaagd geheel’.

https://www.witzand.nl/