Projecten Nieuwbouw

Herbrink Huis

De kavel is onderdeel van een groene zone. Aan de straat, op de oostkant, staat een prachtige eik, die veel sfeer geeft en aangename schaduw. De boom is een cadeautje voor de te bebouwen plek en dus een belangrijk onderdeel van het ontwerp. Het huis schuift hierdoor naar achteren op de kavel, waardoor een voortuin ontstaat met plek om te parkeren. Tegenover het huis staat industrieel erfgoed; in de directe omgeving staan andere vrijstaande huizen en meer eiken.
Bekijk meer

Arendsman Huis

Kunst staat centraal in en om het Arendsman Huis. Daarom zijn de materialen met terughoudendheid bepaald. De detaillering van het gebouw heb ik zorgvuldig ontworpen, maar om dezelfde reden uiterst sober gehouden. Strakke, gladde wanden en vloeren zonder plinten.
Bekijk meer

KARA Energy Systems en Bes Bollmann Drying & Control systems kantoor

Alle kantoorwerkzaamheden worden in één gebouw ondergebracht, mogelijk gezien de verdere automatisering van de voorbereidingswerkzaamheden en aanpak van de productie. De organisatie wil alle afdelingen beter faciliteren door eenvoud in het samenwerken. Het gebouw zal duurzaam worden gerealiseerd en gebruikt. Alle producten van KARA en Bes Bollmann zijn ontworpen voor een zo laag mogelijke footprint voor het milieu. Ook het nieuwe kantoor zal zo worden ontworpen.
Bekijk meer

Insect Huis

Als basismateriaal heb ik gekozen voor cortenstaal, dat donkerbruin corrodeert en zo heel natuurlijk in zijn coulissenlandschap wordt opgenomen. De indruk ontstaat dat het reuzeninsect is komen aanvliegen en zo weer kan opstijgen. Weiland blijft dan weiland, bosrand blijft bosrand. Wat rest is een bestaande landelijke structuur die dient als tussenstop. Het toegangspad is dan een blijvende herinnering.
Bekijk meer

Duin Huis

Ik heb gekozen voor hout als basismateriaal, een licht materiaal dat opgenomen wordt in het duinlandschap. De helling van de duinen maakt dat alle ruimten op een andere hoogte gesitueerd zijn; hierdoor is het trappenhuis de spil van het ontwerp geworden. De bovenste ruimte, -de werkkamer-, is meteen het uitzicht naar zee over de top van de duinen. Hier word je geïnspireerd door het prachtige uitzicht. Iets hoger is de laatste slaapplek, omgeven door glas, te bereiken via een ‘ladder-trap’ De onderste ruimte is de woonkamer, in de luwte van de duinpan. Tussen deze twee uiterste ruimten bevinden zich de overige ruimten, allemaal verbonden via de trap. Om zoveel mogelijk van de buitenlucht te genieten is er een inpandig balkon, dat aan twee zijden te openen puien heeft.
Bekijk meer

Witzand Bouwmaterialen

Ruime af- en aanvoerroute geeft een efficiënte logistieke afwikkeling. De ‘haal’ klant is snel geholpen met een speciale drive-in, en de particulier komt in een perfect-gesorteerde showroom bouwmaterialen uitzoeken. Voor alle klanten geldt dat goede informatie centraal staat.
Bekijk meer

Van Tol Huis

Door de beperkende voorwaarde van hoogte en oppervlakte is er voor gekozen om een kelderverdieping te maken en zo maximaal tuin over te houden. Deze kelder zal voor de ene helft gebruikt worden voor het stallen van auto’s, en fietsen, en als berging. De andere helft krijgt veel daglicht en wordt als kantoorruimte benut.
Bekijk meer

Terpstra Huis

Het basisidee voor het Terpstra Huis is om zo veel mogelijk gebruik te maken van zonlicht. De straatgevel is ongeveer zuid georiënteerd, waardoor de woning naar achter op de kavel opschuift voor een optimale bezonning. Voor het uitstekend warmte-isolerend effect is houtskeletbouw toegepast met 200mm isolatie in de wanden en 250mm in het dak.
Bekijk meer

Meijer Huis

Bestaande beplanting van eerste-orde bomen en zuid-oriëntatie aan de achterzijde met een blijvend wijds uitzicht hebben veel invloed op het ontwerp. De hoofdvorm is in die omgeving historisch bepaald en krijgt hierdoor een zadeldak met een goothoogte op het niveau van de eerste verdiepingsvloer en een nokrichting evenwijdig met de diepte van het perceel.
Bekijk meer